Начин на приготвяне
Загрейте литър и половина вода в тенджера и я посолете. Сварете фусилите според указанията на опаковката.
Отцедете ги и ги измийте под течаща вода.
Загрейте зехтина в тиган и запържете наситнените чесън и морков. След 1-2 минути сипете доматите от консерва и нарязаните печени чушки. Разбъркайте и сипете виното.
Когато течността поизври, сипете водата и овкусете с черен пипер, риган, босилек и сол.
Гответе соса за паста около 20-тина минути. Свалете от огъня и сипете в дълбока купа. Пасирайте соса и прибавете към него фусилите.
Разбъркайте и разпределете в две чинии за сервиране.
Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте топли.
Лимецовите фусили със зеленчуци са много вкусни!