Начин на приготвяне
Измийте хубаво листата спанак и ги подсушете старателно. Смелете ги в робот заедно с чесновата скилидка - не трябва да стават на каша.
Прибавете към тях сметаната, изварата, сиренето Бри, козето сирене, черния пипер и зехтина. Добавете и малко сол, ако сирената не са много солени.
Разпределете тази смес в малки купички (огнеупорни). Може да използвате и една, по-голяма, но не трябва да е широка.
Поръсете отгоре с настъргания чедър.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете разядката за около 20 минути.
Нарежете тортила питките на триъгълници. Поръсете ги със зехтин и лютия пипер. Прехвърлете ги в тава, но без да ги застъпвате, и ги изпечете за кратко.
Поднесете тортилите с разядката, още докато са топли.
Печената спаначена разядка със сирена е много вкусна.