Edin.bg»Рецепти»Снакс»Разядки»Печена спаначена разядка със сирена

Печена спаначена разядка със сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
486917k
Печена спаначена разядка със сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Една интересна печена разядка, която ще обере овациите."

Необходими продукти

  • спанак - 120 грама (бейби листа)
  • чедър - 40 грама
  • сирене бри - 60 грама
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • извара - 100 грама
  • козе сирене - 50 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • За поднасяне
  • тортила питки - около 3 броя
  • лют пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво листата спанак и ги подсушете старателно. Смелете ги в робот заедно с чесновата скилидка - не трябва да стават на каша.

Прибавете към тях сметаната, изварата, сиренето Бри, козето сирене, черния пипер и зехтина. Добавете и малко сол, ако сирената не са много солени.

Разпределете тази смес в малки купички (огнеупорни). Може да използвате и една, по-голяма, но не трябва да е широка.

Поръсете отгоре с настъргания чедър.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете разядката за около 20 минути.

Нарежете тортила питките на триъгълници. Поръсете ги със зехтин и лютия пипер. Прехвърлете ги в тава, но без да ги застъпвате, и ги изпечете за кратко.

Поднесете тортилите с разядката, още докато са топли.

Печената спаначена разядка със сирена е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: