Начин на приготвяне
Изпържете в маслото почистените, измити и нарязани на ситно корени магданоз, целина и лук.
Обелете кората на краставичките и я сварете отделно в малко бульон.
Обелените и почистени от семената краставички нарежете на парчета от по 2-3 см и ги задушете на тих огън с 100 г бульон, докато напълно омекнат.
Нарежете картофите на кубчета, а зелето на ленти.
В кипящия бульон сипете зелето, след като кипне отново – картофите, а след 5 мин – задушените зеленчуци, краставичките и сварената кора.
Малко преди да свалите от огъня, добавете солта, черния пипер, дафиновия лист, други подправки (по желание) и саламурата от краставичките.
В чиниите, в които се сервира разсолникът, по желание можете да добавите сметана или ситно нарязани магданоз или копър.