Начин на приготвяне
Това е ретро рецепта, която обаче е много сполучлива и се получава един страхотен домашен кашкавал.
Сипете прясното мляко в достатъчно голяма тенджера, сложете на котлона и изчакайте да кипне. В този момент гребнете малко от млякото и вътре сипете 3 лъжици сол, разбъркайте.
Върнете соленото мляко в тенджерата при другото. Сипете лимонената киселина и разбъркайте, млякото веднага ще се пресече.
Сипете го в чист нов тензух и завържете под формата на торба. Закачете на удобно място и оставете да виси така 1 час, за да се изтече излишната суроватка.
Накрая трябва да се получи достатъчно стегната топка кашкавал, която може да се консумира веднага.
Този домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица.
Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!