Истински домашен кашкавал

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
122879
Истински домашен кашкавал
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Не можем с думи да опишем този домашен кашкавал, трябва да се опита задължително"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 3 литра краве
  • лимонена киселина - 10 грама на Руби (не се получава от всички)
  • сол - 3 с.лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е ретро рецепта, която обаче е много сполучлива и се получава един страхотен домашен кашкавал.

Сипете прясното мляко в достатъчно голяма тенджера, сложете на котлона и изчакайте да кипне. В този момент гребнете малко от млякото и вътре сипете 3 лъжици сол, разбъркайте.

Върнете соленото мляко в тенджерата при другото. Сипете лимонената киселина и разбъркайте, млякото веднага ще се пресече.

Сипете го в чист нов тензух и завържете под формата на торба. Закачете на удобно място и оставете да виси така 1 час, за да се изтече излишната суроватка.

Накрая трябва да се получи достатъчно стегната топка кашкавал, която може да се консумира веднага.

Този домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица.

Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: