Edin.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Домашен Кашкавал с мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Истински домашен кашкавалТози домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица.
Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!...
Домашен кашкавал по стара рецепта
Сипете домашния кашкавал в мокър тензух или торбичка от плат. Притиснете....
Домашен кози кашкавал
Сложете домашния кашкавал в съд и го захлупете с капак, за да запази плътността си....
Домашен хляб със суроватка и мая
Смесете всички посочени продукти и замесете меко тесто, което се меси в продължение на 10-тина минути или докато видите, че вече е еластично и не...
Блини без мая
Разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете олиото, содата за хляб, прясното мляко и солта.
Лъжица по лъжица започнете да добавяте брашното...
Мекици със суха маяАктивирайте маята заедно със захарта в топла вода. Разбъркайте и оставете да шупне 15-тина минути.
Сипете в купа брашното и оформете кладенче в...
2
Класически мекици с мая
Смесете в купа размитата с вода мая, захарта, солта, пресятото брашно. Добавете 250 мл топла вода и разбъркайте.
Покрийте сместа и оставете за...
Палачинки с жива мая
Разтворете живата мая в топлата вода и захарта. Разбъркайте и покрийте. Когато маята шупне, прибавете към нея ванилията и щипката сол.
На порции...
Пухкави мекици с маяСтоплете 200 мл от прясното мляко и разтворете маята в него заедно с 3 с.л. брашно и 1 ч.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа за 20 мин. настрана...
9
Пълнозърнести Крекери с Мая
В малък съд сложете маята в леко затоплена вода, добавете малко захар и разбъркайте добре.
Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете настрана...
Кифлички с мая и мармалад
Затоплете прясното мляко в голяма тенджера и добавете към него мая, 4 с.л. захар и 4 с.л. брашно.
Оставете сместа настрана за около 10 минути....
Бърз козунак със суха мая
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Брашното се пресява два пъти, към него се добавят двете пакетчета суха мая и щипка сол.
В купа...
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 7
52
42
30
23
10
Дай твоята оценка: