Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с ананас и кашкавал

Пилешки пържоли с ананас и кашкавал

Пилешки пържоли с ананас и кашкавал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Ананасът чудесно допълва вкусовете на тези пилешки пържолки с кашкавал"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • ананас - 1 бр. консерва
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • вино - 1 к.ч. Педро Хименес
  • мащерка
  • кашкавал - за поръсване
  • зехтин
  • канела - 1/2 пръчка
  • карамфил - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пържолите. Поставете ги в тавичка за печене. Посолете със солта и подправките.

Върху всяка овкусена пържола сложете по две парчета ананас. Сока от консервата излейте в тавичката заедно с виното. Полейте със зехтина. Сложете карамфила и канелата.

Затворете добре с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 180 градуса 90 мин. Махнете фолиото и поръсете всяка пилешка пържола с кашкавала.

Увеличете температурата на 200 градуса и запечете за още 10 минути.

Извадете, оставете пилешките пържоли с ананас и кашкавал леко да се охладят и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: