Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шишчета»Веган шишчета с гъби и чушки

Веган шишчета с гъби и чушки

Веган шишчета с гъби и чушки
Снимка: Йорданка Тасева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За веганите имаме специални шишчета с гъби и чушки"

Необходими продукти

  • червен лук - 2 глави
  • чушки - 3 червени + 3 зелени
  • гъби - 200 грама
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семената. Нарежете ги на едри парчета. Двата вида лук нарежете на еднакви парчета.

Почистете гъбите и също ги нарежете. Прехвърлете всички подготвени зеленчуци в купа.

В отделна купичка смесете лимоновия сок със соевия сос, добавете към тях намачкания чесън и наситнения магданоз. Сипете олиото, поръсете със сол и черен пипер.

Залейте зеленчуците с тази смес и приберете в хладилник за поне час.

Нанижете зеленчуците на шишчета, като ги редувате.

Загрейте скара и изпечете зеленчуковите шишчета до готовност.

Веган шишчетата с гъби и чушки са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: