Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма на фурна

Пилешка кавърма на фурна

Пилешка кавърма на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"На ваше място още сега бихме започнали да приготвяме тази пилешка кавърмичка"

Необходими продукти

  • червени чушки - 2 броя
  • пилешки гърди - 500 грама
  • лук - 4 глава
  • домати - 2 броя
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 лъжичка
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обеления лук на тънки полумесеци, а пилешкото месо нарежете на малки хапки.

Загрейте олиото и изпържете месото до приятен златист цвят. Оставете го настрана, а в същата мазнина запържете лука.

След кратко готвене добавете нарязаните чушки, разбъркайте.

След 3-4 минути прибавете нарязаните домати, червения пипер и пюрето. Овкусете с подправките.

Тук е моментът да върнете пърженото пилешко при другите продукти. Разбъркайте и свалете от котлона. Прехвърлете сместа в тава.

Включете фурната на 200 градуса и щом се загрее, сложете кавърмата да се пече около 30 минути.

Пилешката кавърма на фурна е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: