Edin.bg»Избрани Колекции»Класическа Банска Капама

Захлупете и задушавайте кокошката на бавен огън 2 часа, като при нужда може да долеете малко топла вода....

Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и го пържим в загрятото олио до зачервяване.
Когато месото се запечата, го изваждаме в чиния, а в същата...

Разпределете зелето на порции, наредете върху всяка парчета от всички колбаси и поднесете готовата капама....

Нарежете агнешкото на средно големи парчета, добавете ситно нарязаните лук, чесън, магданоз, джоден, маслото и подправките. Залейте със студена вода...

2

Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за джолан в гювеч, славянски гювеч или банска капама в гювеч....

Измийте добре и него, тъй като на капака също могат да се размножават бактериите....

Зелето сложете при месото, объркайте хубаво и сложете капак на тенджерата....

Като стане готово вашето кисело зеле, непременно опитайте рецептите за свинско с кисело зеле и капама....
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: