Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисело зеле в буркани за бърза консумация

Кисело зеле в буркани за бърза консумация

Кисело зеле в буркани за бърза консумация
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Колкото по-дълго стои киселото зеле в буркани за бърза консумация, толкова по-кисело ще става."

Необходими продукти

  • зеле - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете крехко българско зеле. Нарежете го на на тънки лентички.

Сложете го в купа и го претрийте със сол на вкус.

След това започнете да пълните чист буркан, като го натъпквате хубаво.

Помогнете си с чукалото за чесън, ако е необходимо.

Сложете капачка, но без да я запечатвате.

За един ден зелето ще е пуснало водичка, а за седмица ще е с приятен кисел вкус и готово за консумация кисело зеле.

Колкото по-дълго стои киселото зеле в буркани за бърза консумация, толкова по-кисело ще става.

Като стане готово вашето кисело зеле, непременно опитайте рецептите за свинско с кисело зеле и капама.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: