Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на едро. Овкусява се с червен пипер.
Сланината се реже на слайсове. Двата вида бутчета се почистват от козината и се измиват. Свинското месо се реже на кубчета.
В купа се слага олиото, солта и червения пипер и се разбъркват.
На дъното на глинен съд се подрежда от сланината. Следва слой зеле.
Бутчета се овалват в сместа от олио и червен пипер и се подреждат върху зелето, като се редуват един ред пилешки бутчета, зеле и един ред пуешки бутчета. След това отново се слага зеле, една шепа ориз, който е предварително измит.
Слагат се ребрата, които се овалват отново в сместа от олио и червен пипер. Така се редуват докато не свършат всички продукти, като накрая се завършва със зеле.
Слага се виното и съдът се покрива с алуминиево фолио и капак. Слага се в студена фурна, която се включва на 180 градуса.
Капамата се пече до готовност на всички продукти. Да ви е сладко с моята капама за Коледа!
Коментари