Агнешко пилаф

MarianeMariane
Новак
6944408
Агнешко пилаф
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Комбинация, която никога няма да омръзне на феновете на агнешкото"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг от бута
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • за пилафа
  • ориз - ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на малки парчета, които се пържат до зачервяване в маслото.

Към него се добавя и ситно нарязаната глава лук и се пържи до омекването на лука. Налива се 1 ч.ч. вода и месото се оставя да се задушава до омекването му и изпаряването на водата.

Междувременно се приготвя и пилафът.

Смесваме продуктите за пилафа в подходяща тава, объркваме добре и слагаме в загрята на 150 градуса фурна. Там се готви до готовност, като не разбъркваме, да са стоят зърната на ориза цели и незалепени.

Слагаме агнешкото в дълбока чиния, а отстрани покрай него нареждаме от ориза като венец.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: