Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с фиде и масло

Пилаф с фиде и масло

НалиНали
Новак
81266
Пилаф с фиде и масло
Снимка: Нали
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако ви се пробва нещо различно, предлагаме този пилаф с фиде и масло, какво ще кажете?"

Необходими продукти

  • фиде - 5 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • ориз - 1 в.ч. марка Крина бял
  • олио - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете фидето в тиган с малко мазнина.

След това го прехвърлете в една чиния.

Измийте ориза добре и го оставете да изсъхне в голям гевгир.

Изсипете го след това в същия тиган с малко олио.

Запържете го добре и изсипете вътре 3 ч.ч. вода с разтворен бульон - овкусете го със сол и черен пипер.

Затворете тигана с капак и го оставете така за около 10 минути.

Добавете запърженото фиде и оставете ориза да поеме водата.

Махнете съда от котлона, сложете салфетки под капака и завийте вкусния пилаф с кърпи.

Оставете гарнитурата така за около 60 минути и след това може да я сервирате с любимото си месце или просто да си я хапнете така.

Пилафът с фиде и масло е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: