Начин на приготвяне
Почистваме лука и чушките, след което ги наситняваме.
Поставяме ги в тенджера и ги задушаваме в олиото, като добавяме и малко водичка.
Щом омекнат, добавяме към тях и почистените и надребнени гъбки. Всичко разбъркваме регулярно, за да не загори на огъня.
Когато гъбките поомекнат, слагаме счукания чесън и пасирания домат.
Държим сместа на огъня 10 мин. или докато водата се изпари.
След това слагаме и булгурчето.
Разбъркваме и добавяме в тенджерата 2 ч.ч. зеленчуков бульон.
Овкусяваме с черен пипер, сол, кимион и малко свежа мащерка.
Разбъркваме и оставяме ястието да покъкри 10 мин., след което изключваме котлона.
Поставяме капак на тенджерата и ястието трябва да постои така 25-30 мин., докато набъбне добре булгурът.
Нашият пилаф поднасяме със скълцан магданоз.
Постен пилаф с гъби и зеленчуци е здравословно и икономично ястие, което всеки може да приготви. Подходящо е и за гарнитура.