Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Постен пилаф с гъби и зеленчуци

Постен пилаф с гъби и зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
21333k187
Постен пилаф с гъби и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Постен пилаф с гъби и зеленчуци е здравословно и икономично ястие, което всеки може да приготви. Подходящо е и за гарнитура."

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • гъби - 250 г
  • чесън - 3 ск.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1 щ.
  • мащерка - свежа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чушките, след което ги наситняваме.

Поставяме ги в тенджера и ги задушаваме в олиото, като добавяме и малко водичка.

Щом омекнат, добавяме към тях и почистените и надребнени гъбки. Всичко разбъркваме регулярно, за да не загори на огъня.

Когато гъбките поомекнат, слагаме счукания чесън и пасирания домат.

Държим сместа на огъня 10 мин. или докато водата се изпари.

След това слагаме и булгурчето.

Разбъркваме и добавяме в тенджерата 2 ч.ч. зеленчуков бульон.

Овкусяваме с черен пипер, сол, кимион и малко свежа мащерка.

Разбъркваме и оставяме ястието да покъкри 10 мин., след което изключваме котлона.

Поставяме капак на тенджерата и ястието трябва да постои така 25-30 мин., докато набъбне добре булгурът.

Нашият пилаф поднасяме със скълцан магданоз.

Постен пилаф с гъби и зеленчуци е здравословно и икономично ястие, което всеки може да приготви. Подходящо е и за гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: