Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Турски пилаф с фиде и масло

Турски пилаф с фиде и масло

Турски пилаф с фиде и масло
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Турски пилаф с фиде и масло - вкусотийка в чиния от южната ни съседка"

Необходими продукти

  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • черен пипер - 1 щ.
  • фиде - 1 шепа (тънко)
  • масло - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза няколко пъти много добре, за да премахнете нишестето.

В дълбок тиган сложете маслото и го разтопете. Добавете фидето и го запържете до златист цвят.

Прибавете измития ориз и разбъркайте.

Налейте 2 чаши топъл бульон. Овкусете със сол и черен пипер.

Сипете ориза с фидето в тава за печене и налейте още чаша от бульона.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете пилафа до готовност.

Извадете и го покрийте с памучна кърпа, за да се задуши леко.

Турският пилаф с фиде и масло е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: