Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса за около час на топло.
От готовото тесто оформете 24 топчета. Покрийте ги с чиста кърпа и оставете да втасат за още 15 минути.
Вземете едно от топчетата и внимателно го разтеглете на малка кора. Намажете я в средата с олио и в средата сложете лъжичка натрошено сирене. Затворете добре и отново оформете на топче.
Застелете тава с хартия за печене. Нареждайте малките питки на разстояние една от друга.
Процедирайте така с всички топчета. Готовите питки покрийте с кърпа и оставете на топло за още 15 минути.
Намажете ги с разбития с малко вода жълтък.
Сложете питките в студена фурна и я включете на 170 градуса (с вентилатор). Печете в продължение на 30 минути или до получаване на хубав загар.
Турските питки Поачи са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за турски хляб, вкусно турско пиде или класическия турски бюрек.