Начин на приготвяне
В купа сложете захарта и маслото. Разбийте на ръка или с миксер. Добавете олиото на тънка струя, като не спирате да бъркате.
Прибавете ванилията и кокосовите стърготини. Разбива се на слаби обороти за добро смесване на съставките за Пишманието.
Малко по малко добавете брашното, колкото поеме. Сипва се до образуването на меко маслено тесто. Завийте с фолио и оставете в хладилник за 120 мин.
След това извадете, разделете на топчета, оформете с ръце (приблизително 30-32 г е едно топче). Наредете в плоска тава с хартия за печене.
Сложете във фурната за 10-15 мин. на 170 градуса. Следете курабийките - трябва да бъдат бели отгоре, за да не се напукат.
Извадете белите сладки от фурната и оставете за 5-7 мин. да изстинат. Когато това стане, оваляйте в кокосови стърготини и пудра захар.
Сервирайте турските курабии Пишмание за празник и за делник!
Източник: Savinch Adil