Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Турски курабии Пишмание

Турски курабии Пишмание

marcheva14marcheva14
Новак
2413k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
30
"Турските курабийки Пишмание за чудесни за всяко следобедно кафе... и гости, разбира се"

Необходими продукти

  • брашно - около 400 г
  • кокосови стърготини - 1 в.ч.
  • краве масло - 250 г на стайна температура
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • за овалване
  • кокосови стърготини
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете захарта и маслото. Разбийте на ръка или с миксер. Добавете олиото на тънка струя, като не спирате да бъркате.

Прибавете ванилията и кокосовите стърготини. Разбива се на слаби обороти за добро смесване на съставките за Пишманието.

Малко по малко добавете брашното, колкото поеме. Сипва се до образуването на меко маслено тесто. Завийте с фолио и оставете в хладилник за 120 мин.

След това извадете, разделете на топчета, оформете с ръце (приблизително 30-32 г е едно топче). Наредете в плоска тава с хартия за печене.

Сложете във фурната за 10-15 мин. на 170 градуса. Следете курабийките - трябва да бъдат бели отгоре, за да не се напукат.

Извадете белите сладки от фурната и оставете за 5-7 мин. да изстинат. Когато това стане, оваляйте в кокосови стърготини и пудра захар.

Сервирайте турските курабии Пишмание за празник и за делник!

Източник: Savinch Adil

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: