Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабии»Турски курабии Пишмание

Турски курабии Пишмание

marcheva14marcheva14
Новак
2113k27
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
30
"Турските курабийки Пишмание за чудесни за всяко следобедно кафе... и гости, разбира се"

Необходими Продукти

  • брашно - около 400 г
  • кокосови стърготини - 1 в.ч.
  • краве масло - 250 г на стайна температура
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • за овалване
  • кокосови стърготини
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете захарта и маслото. Разбийте на ръка или с миксер. Добавете олиото на тънка струя, като не спирате да бъркате.

Прибавете ванилията и кокосовите стърготини. Разбива се на слаби обороти за добро смесване на съставките за Пишманието.

Малко по малко добавете брашното, колкото поеме. Сипва се до образуването на меко маслено тесто. Завийте с фолио и оставете в хладилник за 120 мин.

След това извадете, разделете на топчета, оформете с ръце (приблизително 30-32 г е едно топче). Наредете в плоска тава с хартия за печене.

Сложете във фурната за 10-15 мин. на 170 градуса. Следете курабийките - трябва да бъдат бели отгоре, за да не се напукат.

Извадете белите сладки от фурната и оставете за 5-7 мин. да изстинат. Когато това стане, оваляйте в кокосови стърготини и пудра захар.

Сервирайте турските курабии Пишмание за празник и за делник!

Източник: Savinch Adil

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: