Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кюфтета»Агнешки кюфтета на скара

Агнешки кюфтета на скара

Агнешки кюфтета на скара
Снимка: Сергей Анчев
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочните агнешки кюфтенца на скара веднага събират цялото семейство около масата"

Необходими продукти

  • агнешка кайма - 1 кг (не много суха)
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • зелен лук - 5 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете магданоза и бялата част на лука. Пасирайте чесъна.

Смесете всички продукти с каймата и разбъркайте много добре за поне 10 минути на ръце.

Покрийте купата и я приберете в хладилник за 1 нощ.

Извадете овкусената кайма и оставете да се отпусне за 1-2 часа на стайна температура.

Оформете кюфтетата и ги приплескайте леко.

Загрейте скарата и я намазнете. Изпечете агнешките кюфтета и от двете страни до готовност.

Агнешките кюфтета на скара са много вкусни!

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за сочни кюфтета на скара.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: