Начин на приготвяне
Почистваме бъбреците от ципите и вътрешната част и внимателно ги нарязваме на тесни дълги лентички. Лукът нарязваме на ситно и задушаваме до омекване в загрятата мазнина. Добавяме бъбреците и запържваме за кратко, след което ги изваждаме и прибираме на топло.
В мазнината от пърженето прибавяме брашно, сол и черен пипер и разреждаме с бяло вино и малко гореща вода. Оставяме соса да се свари за 5 минути и сваляме от котлона.
Нарязваме филиите сух хляб на средно големи триъгълници, потапяме последователно в разбитите яйца и сухари и пържим в масло до бледорозово.
Слагаме бъбреците в средата на голяма чиния, заливаме със соса и подреждаме отстрани с панираните филийки.
Преди поднасяне поръсваме с магданоз.