Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински бъбреци с чушки и лук

Свински бъбреци с чушки и лук

Свински бъбреци с чушки и лук
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ако обичате свински бъбреци, тази рецепта е точно за вас"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 1 ч.ч. (може и доматен сок)
  • свински бъбреци - 6 броя
  • печени чушки - 3 червени
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинските бъбреци в купа със студена вода и 2 лъжици оцет. Оставете ги да престоят половин час, след което ги нарежете на ситни парчета.

Нарежете чушките и лука.

Загрейте олиото в тенджера и задушете бъбреците. Когато течността се поизпари, добавете лука и продължете задушаването. Разбърквайте от време на време.

Накрая сипете доматеното пюре и чушките, овкусете с подправките.

След кратко запържване, поръсете мезето с червен пипер.

Свинските бъбреци с чушки и лук са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: