Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди с лук на фурна

Свински гърди с лук на фурна

Свински гърди с лук на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Понякога уникалният вкус е точно пред вас и се крие в нещо простичко - точно като свински гърди с лук на фурна"

Необходими продукти

  • свински гърди - 300 г
  • лук - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава
  • масло - бучка
  • тъмна бира - 1 к.ч.
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските гърди и ги нарежете на парчета, ако не сте ги купили нарязани.

Подредете ги на дъното на тава за печене. Поръсете със сол, черен пипер и настържете малко от индийското орехче. Обелете лука и го нарежете на колелца. Подредете го отгоре.

Посолете отново. Обелете чесъна като оставите последна люспа. Сложете го и него вътре.

Нарежете кравето масло на малки парчета. Налейте бирата. Затворете плътно тавата с алуминиево фолио. Поставете в студена фурна на 250 градуса за около 10 минути.

Намалете след това на 180 градуса и печете 1.5 часа. Махнете фолиото и запечете до златисто. Извадете и сервирайте.

Свинските гърди с лук на фурна са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: