Начин на приготвяне
Измийте свинските гърди и ги нарежете на парчета, ако не сте ги купили нарязани.
Подредете ги на дъното на тава за печене. Поръсете със сол, черен пипер и настържете малко от индийското орехче. Обелете лука и го нарежете на колелца. Подредете го отгоре.
Посолете отново. Обелете чесъна като оставите последна люспа. Сложете го и него вътре.
Нарежете кравето масло на малки парчета. Налейте бирата. Затворете плътно тавата с алуминиево фолио. Поставете в студена фурна на 250 градуса за около 10 минути.
Намалете след това на 180 градуса и печете 1.5 часа. Махнете фолиото и запечете до златисто. Извадете и сервирайте.
Свинските гърди с лук на фурна са готови.