Свински медальони на фурна

Свински медальони на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Апетитна рецепта за приготвяне на свински медальони, от която смятаме да се възползваме и то много скоро"

Необходими Продукти

  • свинско бон филе - 400 г
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр. печурки
  • сметана за готвене - 300 мл
  • ром - 1 капачка
  • краве масло - бучка
  • зехтин - 1 с.л
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на колелца и запечатайте от двете страни в тиган с разтопеното краве масло и зехтин. Извадете свинското бонфиле и заделете.

Добавете гъбите, предварително обелени и нарязани на колелца. Пържете до златисто. Сложете праза (на колелца) и задушете за няколко минути.

Налейте рома и изчакайте да се изпари алкохолът. Върнете месото в тигана и добавете сметаната, солта и черния пипер.

Намалете котлона и варете до готовност. Прехвърлете в тавичка за печене. Поръсете с пармезана и запечете вашите свински медальони в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте свинските медальони на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: