Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлетчета по киевски

Свински котлетчета по киевски

Свински котлетчета по киевски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни свински котлетчета - има и да топнеш, има и да боднеш - специална киевска рецепта"

Необходими продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • заквасена сметана - 100 г
  • пилешки бульон - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • ром - 50 мл
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските котлети ги поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги така за половин час.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Изпържете котлетите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.

Нарежете праза на колелца, а чесъна на дребно. Запържете в същия тиган. Н

Залейте рома и запалете със запалка. Изчакайте огъня да изгасне и добавете пилешкия бульон. Върнете пържолите и сложете сол, черен пипер и розмарина.

Намалете котлона и затворете с капак. Варете 10 минути.

Махнете капака и добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре и оставете да поври още 10 минути.

Изключете и оставете леко да се охлади, преди да сервирате свински котлетчета по киевски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: