Начин на приготвяне
Измийте свинските котлети ги поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги така за половин час.
В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Изпържете котлетите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.
Нарежете праза на колелца, а чесъна на дребно. Запържете в същия тиган. Н
Залейте рома и запалете със запалка. Изчакайте огъня да изгасне и добавете пилешкия бульон. Върнете пържолите и сложете сол, черен пипер и розмарина.
Намалете котлона и затворете с капак. Варете 10 минути.
Махнете капака и добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре и оставете да поври още 10 минути.
Изключете и оставете леко да се охлади, преди да сервирате свински котлетчета по киевски.