Начин на приготвяне
Първо смесете всички съставки за телешките кюфтета. Омесете ги добре и след това разделете на 8 еднакви части. Оформете ги на кръгли топки.
Отделно наситнете чесъна и лука. Изпържете ги в загрято олио в дълбок тиган. След 2-3 минути сипете доматения сос и бульона, разбъркайте и добавете захарта и доматеното пюре. В случай, че използвате кубче бульон, не добавяйте сол.
Щом сосът кипне, намалете огъня и оставете да се готви 15-тина минути или до леко сгъстяване. Махнете от котлона и го охладете за няколко минути, след което пасирайте до гладкост.
Намазнете дълбока тава с малко олио. На дъното наредете кюфтетата и около тях сипете доматения сос.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете кюфтетата 30-тина минути. На 15-тата минута обърнете кюфтетата, за да се запекат равномерно.
Италианските телешки кюфтенца в доматен сос са много вкусни. Сервирайте още докато са топли, като ги поръсите с настърган пармезан, кашкавал и магданоз.