Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Аспержи на фурна по селски

Аспержи на фурна по селски

Аспержи на фурна по селски
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Това ястие със сигурност ще ви накара да заобичате още повече аспержите"

Необходими продукти

  • аспержи - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 40 г
  • галета - 2 с.л. или трохи от сух бял хляб
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените аспержи се връзват на снопче и се слагат в студена вода, кипват се бавно и след около 20 мин се прибавят няколко капки лимонов сок (оцет) и сол. Варят се до полусваряване.

Отцеждат се в гевгир и се слагат в обилно намазан с мазнина подходящ съд.

Яйцата, брашното и млякото се разбиват с щипка сол и с тях се заливат аспержите.

Върху ястието се наръсва галета (или трохи от хляб) и се разпределя на малки парчета останалото масло.

Пече се в загрята фурна около 20 мин.

След изваждането аспержите на фурна се наръсва с магданоз (или копър).

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: