Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Кефал на фурна по солунски

Кефал на фурна по солунски

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Кефал на фурна по солунски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Традицията повелява да поднесете тази риба студена, но ви уверявам, че и топла е много вкусна, особено ако я комбинирате с пресни картофи соте"

Необходими продукти

  • кефал - 3 - 4 риби
  • домати - 1 кг червени
  • магданоз - 2 - 3 връзки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на филийки половината домати, върху тях поръсваме половината магданоз, нарязан на ситно и посоляваме. Слагаме почистения и измит кефал и покриваме с останалите домати и магданоз.

Заливаме продуктите с олио, овкусяваме със сол и червен пипер и печем в предварително загрята фурна.

Традицията повелява да поднесете тази риба студена, но ви уверявам, че и топла е много вкусна, особено ако я комбинирате с пресни картофи соте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: