Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Лесен киселец на фурна по селски

Лесен киселец на фурна по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Лесен киселец на фурна по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вече не е модерно да се казва Да се хванем за зелена, а да приготвим вкусен киселец на фурна по селски"

Необходими продукти

  • киселец - 1 кг
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре киселеца, нарязваме го на дребно и го варим в подсолена вода около 15 минути.

Свареният киселец отцеждаме добре и разстиламе в предварително намазнена тава.

Отгоре го заливаме млякото, в което сме разбили брашното и яйцата, поръсваме с маслото и запичаме в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: