Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каша»Копривена каша със сирене и масло

Копривена каша със сирене и масло

Копривена каша със сирене и масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Хем полезна, хем вкусна - чудна кашичка с коприва"

Необходими продукти

  • сирене - 100 - 150 г натрошено
  • коприва - 1 шепа връхчета (бланширани)
  • вода - 150 - 200 мл от копривата
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 2 с.лъжици
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • яйца - 2 броя едри
  • шарена сол
  • масло - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо бланширайте копривата във вряща подсолена вода. Отцедете я и щом се охлади я наситнете.

Загрейте олиото в тиган и запържете наситнения пресен чесън. Сипете брашното, а веднага след него и червения пипер.

Разбъркайте и добавете копривата, разбъркайте и сипете водата от копривата.

Гответе кашата за 1-2 минути. Прибавете предварително разбитите яйца с натрошеното сирене и овкусете със сол (внимавайте, защото и сиренето е солено).

Щом всички се сгъсти, свалете зеленчуковото ястие от котлона и поднесете в компанията на още пресен чесън.

Копривената каша със сирене и масло е много вкусна и лесна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: