Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каша»Празена каша със сирене

Празена каша със сирене

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Празена каша със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма да хапваме само пържолки и кюфтенца - понякога трябва да дадем почивка на организма с една такава празена кашичка"

Необходими продукти

  • вода - 500 мл гореща
  • сирене - 300 г
  • праз - 2 големи стръка
  • масло - 100 грама
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на тънки резени.

Разтопете маслото и запържете праза докато видите, че започне да се зачервява.

Прибавете брашното също го запържете за кратко. Едва тогава сипете червения пипер.

Рабъркайте и налейте постепенно горещата вода.

Варете кашата до сгъстяване. Добавете натрошеното сирене и овкусете с черен пипер.

Когато отново кипне, свалете от огъня и сервирайте веднага.

Празената каша със сирене е много вкусна и лесна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: