Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Квадратни банички на тиган

Квадратни банички на тиган

Квадратни банички на тиган
Снимка: Илиана Първанова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Кой иска да си хапне квадратна баничка на тиган - даваме рецептата веднага"

Необходими продукти

  • кори за баница -   1 пакет (одрински)
  • извара - 12 - 16 шепи (по шепа на баничка)
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2
  • хималайска сол -   1/2 ч.л.
  • чубрица - 12 - 16 щипки (по щипка на баничка)
  • шарлан - за намазване и пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Одринските кори са тесни и дълги, поради което трябва да ги разделите на 2 по широчина - така трябва да се получат два правоъгълника. Корите в пакета са 6-8, а при разделянето ще се получат 12-16 банички.

Разбийте яйцата с киселото мляко и хималайската сол. Вземете първата половинка кора и я намажете с млечна смес. Поръсете в средата с шепа извара и малко чубрица.

Сгънете на квадрат, като първо приберете навътре двете странични части и след това сгънете на три.

Намажете баничката от двете страни с шарлан и изпържете в малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.

Процедирайте по същия начин с всички банички, като в тигана се събират 2-3.

Обръщайте ги периодично, за да се изпържат равномерно. Поднесете топли в компанията на айран.

Квадратните банички на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: