Начин на приготвяне
Одринските кори са тесни и дълги, поради което трябва да ги разделите на 2 по широчина - така трябва да се получат два правоъгълника. Корите в пакета са 6-8, а при разделянето ще се получат 12-16 банички.
Разбийте яйцата с киселото мляко и хималайската сол. Вземете първата половинка кора и я намажете с млечна смес. Поръсете в средата с шепа извара и малко чубрица.
Сгънете на квадрат, като първо приберете навътре двете странични части и след това сгънете на три.
Намажете баничката от двете страни с шарлан и изпържете в малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.
Процедирайте по същия начин с всички банички, като в тигана се събират 2-3.
Обръщайте ги периодично, за да се изпържат равномерно. Поднесете топли в компанията на айран.
Квадратните банички на тиган са готови.