Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Калкан с гарнитура

Калкан с гарнитура

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Калкан с гарнитура
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • филе от калкан - 4 броя (всяко по 200 - 220 грама)
  • зехтин - 4 - 5 с.л. + още за картофите
  • картофи - 4 сварени
  • зелени чушки - 4 шепи (малки)
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - свеж, за поръсване
  • олио - за пържене
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете зелените чушлета в загрятото олио. Отцедете ги и ги сложете в купа с капак, за да останат топли.

Сварете картофите и ги нарежете на шайбички. Овкусете ги със сол, оцет и зехтин.

Сложете тиган с незалепващо дъно и го загрейте на умерен огън.

Намажете калкана със зехтин. Сложете филетата с кожата надолу и запечете за минутка. След това обърнете и от другата страна, запечете до златисто.

Разпределете пържената риба в чиния за сервиране, а отстрани разпределете картофите и чушките, поръсете ги с наситнен магданоз.

В тигана от рибата запечете нарязаните на едро чеснови скилидки и поставете от тях върху всяко филе.

Калканът с гарнитура е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: