Начин на приготвяне
Почистете херингата от вътрешностите и я измийте добре. Подсушете и я нарежете на филенца. Овкусете нарязаната риба със сол и пипер, покрийте с фолио и оставете да престои в хладилник за 30-тина минути.
Разбийете яйцето в купичка, в една чиния сипете галетата, а в друга - царевичното брашно.
Загрейте в тиган олио. Топвайте рибните филенца първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържете рибата до хубав златист цвят и от двете страни, изваждайте върху домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината.
Сварете ориза и когато е почти омекнал, добавете граха и варете до готовност. Овкусете и оставете в съд с капак.
Сервирайте панираната риба в компания на ориза, резени лимон, чери домати и краставица.
Херингата пане с гарнитура е готова.