Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Херинга пане с гарнитура

Херинга пане с гарнитура

Херинга пане с гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Сервирайте панираната риба в компания на ориза, резени лимон, чери домати и краставица. Един страхотен обяд ще се получи"

Необходими продукти

  • херинга - 5 - 6 риби
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
  • панировка
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • яйца - 1 броя
  • галета - за овалване
  • гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • черен пипер
  • краставици - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете херингата от вътрешностите и я измийте добре. Подсушете и я нарежете на филенца. Овкусете нарязаната риба със сол и пипер, покрийте с фолио и оставете да престои в хладилник за 30-тина минути.

Разбийете яйцето в купичка, в една чиния сипете галетата, а в друга - царевичното брашно.

Загрейте в тиган олио. Топвайте рибните филенца първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете рибата до хубав златист цвят и от двете страни, изваждайте върху домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Сварете ориза и когато е почти омекнал, добавете граха и варете до готовност. Овкусете и оставете в съд с капак.

Сервирайте панираната риба в компания на ориза, резени лимон, чери домати и краставица.

Херингата пане с гарнитура е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: