Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен карфиол за гарнитура

Пържен карфиол за гарнитура

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
3
Пържен карфиол за гарнитура
Снимка: TanyaGyurova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Интересна гарнитура от пържен карфиол - поднесете към желаното ястие"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 бр. голям
  • яйца - 1
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 4 ч.чаша
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете главата карфиол в купа с подсолена вода. След това разбийте яйцата и добавете към тях брашното. Разбъркайте до получаване на тесто.

Прибавете към него бялото вино и ако е необходимо, долейте още течност или брашно, за да се получи меко тесто. Покрийте с фолио и оставете да почине 30-тина минути.

Сварете карфиола до омекване, но не го преварявайте. Разделете на малки розички, след като се охлади.

Загрейте олиото във фритюрника на 185 градуса. Всяка част от карфиола оваляйте в мекото тесто и след това изпържете до златист цвят.

Изваждайте пържения карфиол с помощта на лъжица и го отцедете на кухненска хартия.

Сервирайте като гарнитура към желаното ястие.

Пърженият карфиол за гарнитура е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: