Edin.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Пържени тестени хапки, пълнени със зеленчуци (Самоса)

Пържени тестени хапки, пълнени със зеленчуци (Самоса)

Пържени тестени хапки, пълнени със зеленчуци (Самоса)
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Наистина са много вкусни тези тестени хапки, с огромно удоволствие си ги хапваме"

Необходими продукти

  • За плънката
  • картофи - 3 средни
  • моркови - 50 г
  • грах - 50 г
  • кимион - 1 щипка
  • къри - 1 щп
  • сол - на вкус
  • За тестото
  • брашно - 100 г
  • олио - 10 мл + за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, натрошете ги, без да ги мачкате, и ги запържете в тиган с малко олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и отцедения грах, като прибавите кимиона, кърито и сол на вкус.

Омесете среднотвърдо тесто от брашното с олиото и вода, колкото е необходимо, разделете го на 3 топки, от които разточете 3 кори и ги срежете по средата, за да получите 6 полукръга.

Всяко парче сгънете на пирамида, напълнете го с плънката и го залепете в края с малко брашно и вода.

Изпържете хапките във фритюрник или тиган до зачервяване и ги поднесете с кетчуп и кръгчета лук.

Нашите хапки самоса са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: