Начин на приготвяне
Всички зеленчуци (без доматите и граха) се нарязват на ситно, заливат се с 2/3 от растителното масло и се задушават с щипка сол до омекване, като от време на време се добавя по 1 супена лъжица гореща вода.
Прибавят се половината от доматите, ситно нарязани, грахът, черен и червен пипер, магданоз и сол на вкус.
Пиперките се накисват във вода за кратко, посоляват се отвътре и се пълнят отвътре със зеленчуковата смес.
Останалите домати се настъргват на ренде, смесват се с растителното масло и малко сол и с този суров сос се залива ястието.
Пече се в умерена фурна 25 мин., като през време на печенето се долива отстрани в съда по 1 – 2 супени лъжици гореща вода.
Готовите пълнени чушки се поднасят със собствения им сос и кисело мляко.