Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Икономична чорба с пресен лук

Икономична чорба с пресен лук

MarianeMariane
Новак
6944
Икономична чорба с пресен лук
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пресен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л. може и олио
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • айца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много икономична и същевременно много лесна супа, която моята баба често приготвяше.

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто, след това разреждаме запръжката с колкото вода ни трябва за чорбата. Оставяме да кипне и добавяме ориза, а след това и ситно нарязания лук и магданоза.

Посоляваме и оставяме да ври на тих огън до увирането на ориза.

Преди да поднесем застройваме чорбата с 1-2 яйца, разбити добре с киселото мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: