Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с картофи и джоджен

Дълги банички с картофи и джоджен

ЗориЗори
Новак
15515k
Дълги банички с картофи и джоджен
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Страхотни постни банички - вкусни са както топли, така и студени"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет одрински (8 кори)
  • сушен джоджен - 3 ч.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • картофи - 8 средни
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за намазване на завитите банички
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете карофите на по-едро ренде. Посолете и ги разбъркайте, нека престоят така 20-тина минут, за да пуснат водата си.

След това ги изстискайте много добре и ги прехвърлете в купа. Добавете към тях джоджена, олиото, черния пипер, наситнения лук и малко сол. Разбъркайте и разделете плънката на 8 равни части.

Вземете една кора и разпределете от плънката. Прегънете широките страни на кората около 1 пръст навътре, след което оформете дългата баничка.

По същия начин процедирайте с всички кори.

Сложете хартия за печене в тава и наредете постните банички. Намажете ги малко олио.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баничките до готовност - необходими са около 4 минути.

Поднесете както топли, така и студени - баничките са много вкусни и в двата варианта.

Дългите банички с картофи и джоджен са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: