Начин на приготвяне
Обелете и настържете карофите на по-едро ренде. Посолете и ги разбъркайте, нека престоят така 20-тина минут, за да пуснат водата си.
След това ги изстискайте много добре и ги прехвърлете в купа. Добавете към тях джоджена, олиото, черния пипер, наситнения лук и малко сол. Разбъркайте и разделете плънката на 8 равни части.
Вземете една кора и разпределете от плънката. Прегънете широките страни на кората около 1 пръст навътре, след което оформете дългата баничка.
По същия начин процедирайте с всички кори.
Сложете хартия за печене в тава и наредете постните банички. Намажете ги малко олио.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баничките до готовност - необходими са около 4 минути.
Поднесете както топли, така и студени - баничките са много вкусни и в двата варианта.
Дългите банички с картофи и джоджен са готови.