Начин на приготвяне
Първо започваме със сместа за покриването на корите.
Разтваряме захарта и маята в малка част от прясното мляко, добавяме олиото, солта, яйцата, останалото мляко и брашното при непрекъснато бъркане до получаване на гладка палачинкова смес.
В подходящ съд разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене.
Взимаме една готова кора и внимателно я мажем цялата със сместа за покритие.
Отгоре слагаме друга кора и отново мажем със сместа - тук поръсваме и с натрошеното сирене.
Завиваме добре краищата на кората откъм тясната страна, за да не се разтече плънката и навиваме на руло.
Така правим и с останалите кори, след което ги редим в намазнена правоъгълна тава.
Пускаме фурната да загрее на 200°C, мажем апетитните банички със сместа за покриване и ги слагаме да се печат за около 30 минути.
Поднасяме дългите банички с одрински кори още топли и с чаша айран.
Коментари