Начин на приготвяне
Смесете брашното с хладката вода, оцета, солта и олиото, постепенно замесете гладко тесто.
Разделете готовото тесто на 4 еднакви по големи питки.
Намазнете хубаво тава за печене и наредете питките. Покрийте ги с чиста кърпа и оставете на топло, за да втасат.
След това вземете една питка и я разтеглете с пръсти.
Сложете разтеглената питка върху платно и продължете да теглите, докато се оформи правоъгълник. Изрежете дебелата част от края.
Поръсете кората обилно с масло и натрошено сирене. Загънете, като използвате платното, на 1/4 от правоъгълника.
Внимателно загънете и двата странични края към средата. Накрая прегънете още два пъти по дължина, за да се оформи финално баничката.
Така процедирайте с всички топки тесто.
Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете баничките до апетитен загар.
Дългите банички с масло и сирене са много вкусни!