Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с масло и сирене

Дълги банички с масло и сирене

Дълги банички с масло и сирене
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Чудни домашно точени банички с масло и сирене Вижте как да си ги приговите"

Необходими продукти

  • брашно - 250 - 300 г
  • вода - 200 мл хладка
  • сирене - 150 грама
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с хладката вода, оцета, солта и олиото, постепенно замесете гладко тесто.

Разделете готовото тесто на 4 еднакви по големи питки.

Намазнете хубаво тава за печене и наредете питките. Покрийте ги с чиста кърпа и оставете на топло, за да втасат.

След това вземете една питка и я разтеглете с пръсти.

Сложете разтеглената питка върху платно и продължете да теглите, докато се оформи правоъгълник. Изрежете дебелата част от края.

Поръсете кората обилно с масло и натрошено сирене. Загънете, като използвате платното, на 1/4 от правоъгълника.

Внимателно загънете и двата странични края към средата. Накрая прегънете още два пъти по дължина, за да се оформи финално баничката.

Така процедирайте с всички топки тесто.

Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете баничките до апетитен загар.

Дългите банички с масло и сирене са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: