Начин на приготвяне
Стоплете малко водата за ферментация и разтворете в нея захарта и маята. Добавете 50 г брашно и разбъркайте. Покрийте с кърпа или фолио и оставете за 15 мин.
Затоплете леко и водата за тестото за хляб до 100 градуса. Свалете от котлона и сипете царевичното брашно, разбийте с миксер до сгъстяване.
Продължете бъркането на ръка. Добавете пшеничното брашно, маята, солта и олиото. Замесете тестото.
Направете топка, сложете в тава, която сте поръсили с царевично брашно, поръсете и тестото с него. Оставете царевичния хляб да втаса за 50 мин. на топло.
Изпечете вкусния хляб за час на 200 градуса.
Царевичният хляб с прясна мая се остава да се охлади и се хапва с наслада.