Начин на приготвяне
Ароматен царевичен хляб с кисело мляко и сода.
В купа си смесваме царевичното брашно и пресятото бяло брашно. Добавяме захарта, солта, содата и бакпулвера. Разбъркваме добре сухите продукти за хляб.
В купа смесваме, разбитото яйце, разтопеното масло и киселото мляко. Разбъркваме и добавяме при сухите продукти, като разбъркваме с лъжица.
Накрая вече разбъркваме с ръка. Ако е необходимо, добавяме още бяло брашно.
Трябва да се получи меко тесто.
Намазваме го с мазнина и поставяме в намазнения съд в, който ще печем царевичен хляб.
Притискаме от всички страни, да стане равно навсякъде. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Поднасяме топъл нашия домашен хляб.