Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Царевичен хляб с кисело мляко и сода

Царевичен хляб с кисело мляко и сода

НикиНики
Новак
13363k
Царевичен хляб с кисело мляко и сода
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"С всяко ястие искаме да хапваме от този царевичен хляб"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - 1ч.л. равна
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 бучка, разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ароматен царевичен хляб с кисело мляко и сода.

В купа си смесваме царевичното брашно и пресятото бяло брашно. Добавяме захарта, солта, содата и бакпулвера. Разбъркваме добре сухите продукти за хляб.

В купа смесваме, разбитото яйце, разтопеното масло и киселото мляко. Разбъркваме и добавяме при сухите продукти, като разбъркваме с лъжица.

Накрая вече разбъркваме с ръка. Ако е необходимо, добавяме още бяло брашно.

Трябва да се получи меко тесто.

Намазваме го с мазнина и поставяме в намазнения съд в, който ще печем царевичен хляб.

Притискаме от всички страни, да стане равно навсякъде. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Поднасяме топъл нашия домашен хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: