Начин на приготвяне
Задушете в олиото до омекване почистеното и нарязано на ивици цвекло заедно с оцета, захарта и малко сол.
Запържете леко нарязаната сланина и добавете към нея почистените и нарязани на дребно моркови, корен магданоз и лук.
След като сланината и зеленчуците омекнат, добавете запеченото предварително брашно, червения пипер, доматеното пюре и водата.
Варете до полуомекване нарязаното и посолено месо.
Прибавете към него картофите, нарязани на кубчета и зелето – на лентички и варете около 15 мин.
Добавете задушените продукти, дафиновия лист и наситнените домати и стръкове магданоз.
Преди да свалите от огъня, подправете борша с оцет, пресован чесън и заквасена сметана.
Задължително опитайте нашето предложение за Борш с кисело зеле и телешко месо!