Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Пролетен борш с агнешко месо

Пролетен борш с агнешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • ориз - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен
  • спанак - 250 г
  • лапад - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава малка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, нарежете го на дребни парчета и го залейте със студена вода. Кипнете и отпенете, ако има нужда. Варете в подсолена вода до омекване на месото

Загрейте маслото и запържете ситно нарязаната глава лук и настърганите на едро ренде моркови и целина. Когато зеленчуците омекнат, добавете брашното, запържете за кратко и разредете с малко от бульона от месото.

Прибавете всичко в чорбата, сложете ориза и нарязаните на дребно спанак и лапад и варете до готовност на ориза.

Застройте този борш с яйцата, разбити в киселото мляко, като не забравяте да темперирате застройката. Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: