Edin.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Борш»Студен зеленчуков борш

Студен зеленчуков борш

Студен зеленчуков борш
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • червено цвекло - 1 кг
  • картофи - 5 бр.
  • краставици - 1 бр
  • лук - 1 глава, кромид
  • копър - ½ връзка
  • яйца - 3 бр., твърдо сварени
  • сметана - 4 с.л. или цедено кисело мляко
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода обеленото и нарязано на парченца цвекло.

Отделно сварете необелените картофи с малко кимион и след като омекнат, ги обелете и нарежете на кубчета.

Към картофените кубчета прибавете нарязаните на ситно краставица и лук и изсипете сместа в изстиналия бульон с парченцата цвекло.

Добавете нарязаните на кубчетата яйца и сметаната, разбъркайте борша, поръсете го със ситно нарязания копър и го сложете в хладилника, докато го поднесете.

Вкусна студена супа - за лято и зима!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: