Edin.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Телешка супа»Окрошка с пъдпъдък и телешко

Окрошка с пъдпъдък и телешко

Окрошка с пъдпъдък и телешко
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Окрошката е студена руска супа, тонизираща и утоляваща жаждата."

Необходими продукти

  • пъдпъдък - 150 г или яребица, фазан, обезкостено
  • телешко месо - 200 г
  • краставици - 2 бр. пресни
  • зелен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • сметана - 100 г или няколко с.л. олио
  • горчица - 1 ч.л. лютива
  • хрян - на вкус
  • хлебен квас - 1.5 л
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете настъргания хрян, горчицата, захарта, солта, добавете стритите жълтъци и част от кваса и разбъркайте.

Сварете или запържете птичето и телешкото месо и го нарежете на дребно.

Добавете към него наситнените белтъци, краставици и лук и разредете с 2 ч.ч. квас.

Прехвърлете сместа в подходящ съд и разбъркайте внимателно.

Плътно захлупете съда и оставете Окрошката в хладилник за няколко часа.

Преди да поднесете Окрошката, добавете и останалия квас.

Във всяка порция сложете лъжица сметана и поръсете с нарязания копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: