Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ботвиния

Ботвиния
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"Ботвинията е тонизираща и утоляваща жаждата супа, която е наричана кралица на руските студени супи."

Необходими Продукти

  • риба - 600 г прясна, сьомга, пъстърва, бяла риба, есетра и др.
  • сьомга - 100 г филе, пушена
  • червено цвекло - 150 г листа и стъбла, младо
  • спанак - 100 г
  • киселец - 100 г
  • хрян - 100 г корен, пресен
  • зелен лук - 180 г
  • раци - 200 г месо от опашки
  • копър - 1 връзка
  • краставици - 4 бр. пресни
  • картофи - 10 бр. пресни
  • лимон - 1 бр.
  • яйца - 3 бр
  • квас - 500 мл хлебен
  • квас - 500 мл ябълков
  • черен пипер - на вкус
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киселеца, спанака, листата и стъблата от цвеклото и ги варете, докато омекнат напълно.

Отцедете зеленчуците и ги претрийте през сито.

В съда, в който ще приготвяте ботвинията, сипете претритите зеленчуци и добавете две трети от нарязания на дребно лук, настъргания на ситно ренде хрян, обелените и нарязани на сламки краставици, нарязаните твърдо сварени яйца.

Залейте с хлебния и ябълковия квас, овкусете със сол, черен пипер и захар на вкус и внимателно разбъркайте ботвинията.

Сварете нарязаната на големи парчета риба, докато омекне, но без да се развари.

Извадете я от бульона и я оставете да се охлади.

Нарежете с остър нож рибата на фини парченца и внимателно я подредете по средата на овално плато.

Около рибата оформете красиво сварените необелени, охладени и нарязани пресни картофи, месото от рачешките опашки и купчинки от останалата трета от лука, яйцата, краставиците и хряна.

Гарнирайте отгоре с резени лимон, филета от пушената сьомга и клонки копър.

В отделен съд сервирайте лед. Лед може да сложите и в платото с рибата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията