Начин на приготвяне
Начукайте чесъна с малко морска сол. Натрийте много добре свинските джолани, след което ги поръсете с черен и червен пипер. Намажете ги и с малко олио.
Нарежете на кръгчета обеления лук. Намазнете тава за печене и наредете кръговете лук на дъното.
Поставете джоланите в лука и запечете в умерено загрята фурна за половин час.
Извадете и добавете нарязаните картофи, посолете и ги овкусете с черен пипер. Сипете бирата и върнете тавата във фурната.
Намалете градусите на 160 и печете свинското около 2 часа.
Ако искате, може да прехвърлите отделения сос в тиган и да налеете малко вода, след което го да го сварите до сгъстяване. Залейте с него месото и картофите.
Печеният джолан с картофи и бира е много вкусен!